Vrijheid
Om jezelf te zijn
Samen praten, denken, voelen
Je mag stralen!

Individuele coaching

Eigen kracht

Als coach zet ik de tiener zelf aan het denken en voelen en maak daarmee goed gebruik van de kracht die ze in zich hebben. 

Met mijn nuchtere benadering en humor help ik de tiener zich op zijn of haar gemak te voelen en worden ook confronterende dingen mooie leermomenten. Er is ruimte om gevoelens en gedachten te uiten zodat deze onderzocht kunnen worden en er ruimte komt voor groei. De tiener gaat dingen van zichzelf ontdekken waar hij of zij zich eerder niet bewust van was. 

Psychodynamisch

teen coach Tamar

Door middel van gesprek en actieve werkvormen werken we aan de specifieke hulpvraag van de tiener. Naast onderstaande methodieken werk ik met diverse materialen zoals Playmobil poppetjes, kwaliteiten kaartjes, emotie kaartjes, tekeningen, touw en matjes. Ik pas mijn werkwijze aan aan wat bij de tiener past en bij zijn of haar hulpvraag en proces. Daardoor zien alle sessies er anders uit.

Wat ik fijn vond aan de coaching was dat er zoveel verschillende methodes aan te pas kwamen. De ene keer praatten we de hele tijd en een volgende keer waren we dingen fysiek aan het uitbeelden. Door de coaching ben ik veel zelfverzekerder geworden, ik heb meer vertrouwen in mijn eigen kunnen en ik durf inmiddels nieuwe situaties en nieuwe mensen leren kennen een stuk beter aan!

Sophie

16 jaar

GevoelsVerkenner®

De GevoelsVerkenner® is een krachtige methodiek om de tiener meer inzicht te geven in zijn of haar eigen gevoelsleven. Met behulp van de verschillende verkenners kijken we naar wat de tiener voelt en hoe hij of zij daarmee omgaat. Ook onderzoeken we wat de tiener daarin wil en kan veranderen om beter in zijn of haar vel te komen.

De KAART

Met de KAART van Janet Schmidt kunnen we veel verschillende thema’s en vragen in beeld brengen, zoals ‘Wat wil je bereiken en wat heb je daarvoor nodig?’ of ‘Hoe ervaar je je gezin en hoe kunnen je ouders je steunen?’ Doordat de tiener het op de kaart neer zet kan hij of zij er op een andere manier naar kijken en daarbij dichterbij zijn of haar eigen gevoel komen.

Zie onderstaande Facebook berichten over hoe ik de verschillende materialen inzet tijdens sessies