Vrijheid
Om jezelf te zijn
Samen praten, denken, voelen
Je mag stralen!

Wie ben ik?

Mijn naam is Tamar Poot - de Ruiter

Ik ben orthopedagoogtienercoach en moeder van twee mooie dochters van 5 en 9 jaar. Ik hou van de zon en van een mooi boek!

Ik denk veel en voel veel. Maar dat laatste weet ik eigenlijk pas echt sinds een aantal jaar. Dat ik veel nadacht en goed mee kon komen op school wisten ik en mijn omgeving wel. En de valkuil is om dan het gevoel ook naar je hoofd te willen brengen, om het te begrijpen, onder woorden te brengen, en weg te kunnen zetten. Maar écht voelen sloeg ik vaak over. Terwijl dat (dat weet ik nu) juist zo ontzettend belangrijk is! Toen ik dat begon te beseffen konden mijn denken en voelen meer in balans komen, wat een vrijheid heeft dat gegeven! Want denken en voelen zijn allebei een kracht, de een niet beter dan de ander en ze hebben allebei ruimte nodig. En dat besef wil ik graag ook aan anderen doorgeven!

Ik ben christen en geloof dat we uniek en mooi zijn gemaakt. Dit geloof speelt een rol in hoe ik ben als mens en als coach. Het helpt mij om met liefde en acceptatie naar mezelf en de ander te kijken. Iedereen verdient het om zich veilig, gesteund en gehoord te voelen en dat streef ik ook na in mijn coaching!

Tamar heeft niet alleen een luisterend oor, ze luistert ook met haar hart.

Tinka

Mijn opleiding en werkervaring

Omdat ik altijd al hart heb gehad voor kinderen, jongeren en gezinnen heb ik Pedagogische Wetenschappen gestudeerd in Amsterdam waarna ik een aantal jaar heb gewerkt als orthopedagoog. Ik heb me bezig gehouden met de diagnostiek en behandeling van kinderen, jongeren en hun ouders. Zowel op de praktijk als in de gezinnen thuis, en zowel individueel als in een groep.

Daarnaast doe ik al vrijwilligerswerk met kinderen en jongeren sinds ik zelf geen jongere meer ben. Ik heb verschillende dingen gedaan in binnen en buitenland, o.a.; reisleider voor een werkvakantie voor jongeren, verzorger en begeleider in een kindertehuis, jeugdleider in de kerk en coach bij een anonieme chat- en maildienst.

Ik vond veel voldoening in de coachende taken die ik had, meer nog dan diagnostische en behandelende taken als orthopedagoog. Daarom heb ik in 2018-2019 de opleiding tot kinder- en jongerencoach op de Academie voor Psychodynamica in Scherpenzeel gedaan. Ik wilde graag nog meer inzicht krijgen en praktische technieken leren om de doelgroep waar ik het liefst mee werk nog beter te kunnen helpen. En dat is gelukt!

Met Tamar Coaching bundel ik mijn kennis en ervaring om tieners en hun ouders te ondersteunen bij de dingen waar ze tegenaan lopen.
Het mooiste werk dat er is!

Mijn doelgroep

Ik vind het heerlijk om te werken met tieners. Ze kunnen veel tegenkomen in hun levens, en dat kunnen (en hoeven!) ze niet altijd alleen onder ogen te zien en op te lossen. Ik vind het heel bijzonder dat ik even met ze op mag trekken, mag luisteren naar hun verhaal en hen mag laten voelen, mag laten nadenken, mag laten groeien en bovenal mag laten stralen!

Mijn logo

Met de pauwenveren wil ik duidelijk maken wat ik belangrijk vind in mijn coaching.

De pauw is een prachtig en kleurrijk dier, met hele mooie en unieke veren. Ik geloof dat wij als mensen ook zo zijn, mooi en uniek. We hebben allemaal onze eigen ‘kleuren’; onze eigen kwaliteiten, beperkingen, eigenschappen en eigenaardigheden. Ik wil graag tieners helpen om hun eigen kleuren te ontdekken en daarvan te genieten!

In de methode van de Axenroos (een werkvorm die ik gebruik) staat de pauw symbool voor het jezelf laten zien. Je mag je gekleurde veren aan anderen laten zien zodat ze ervan kunnen genieten. En ook je minder mooie kanten mag je laten zien, jezelf kwetsbaar opstellen. Dat bevordert verbondenheid met de ander en geeft anderen de mogelijkheid om jou te steunen. Open en kwetsbaar zijn naar anderen, en ook naar jezelf. Daar word je nog mooier van! Ik vind het belangrijk om als coach een veilige plek te bieden, zodat daar mee geoefend kan worden. 

De pauw staat ook symbool voor trots zijn. Ook dat wil ik graag bereiken met mijn coaching; dat de tiener (weer) trots op zichzelf mag zijn!

Wil je weten of ik iets voor jou/jullie kan betekenen?